29 de març, 2008

Renúncia del Síndic

El passat dimarts 27 la comissió de veïns va tenir una reunió amb el Síndic de Greuges on els va explicar el per què de la seva renúncia a fer-nos de mediador:

El procés de mediació consta de vàries fases:

En la primera, ambdues parts accepten iniciar el procés i signen el document d’acceptació.

En la segona, el mediador escolta per separat les dues parts , emmarca el conflicte i les propostes de solució.

A continuació s’inicia la fase pròpiament de mediació on les parts es troben i inicien la negociació cara a cara. El mediador, en aquest moment, ha de crear el marc oportú que ajudi a que el procés avanci de forma adequada i equilibrada.

Quarta fase.... consensuar solucions.....

Quinta fase... l’acord.

En el nostre cas el procés de renúncia per part del mediador s’ha produït en la segona fase, en la seva trobada amb Promusa . I, per què la renuncia?
El motiu és que el Síndic va sentir que no es respectava el seu paper com a mediador . Va adonar-se que Promusa intentava utilitzar-lo per que ens convencés de que la raó la tenen ells. També va veure que no estaven gens disposats a cedir ni un gram en les seves posicions.
Tot plegat va desencadenar una situació molt tensa entre ells ,que va acabar amb la seva renúncia per considerar que , arribat aquest punt, la seva participació ens podia perjudicar més que ajudar. No tenia sentit la mediació si una part no respecta el procés.
Referent a les declaracions radiofòniques es lamenta de que els talls que es poden sentir a la web canvien el sentit de les mateixes . En aquest sentit es va comprometre a “arreglar-ho” en una entrevista que avui dijous li faran a TV Sant Cugat. Vol aclarir que no està “ a favor “ de Promusa .

El proper pas de la comissió serà fer una renió amb el senyor Lluís Hosta, gerent de Promusa, per seguir amb el procés iniciat, sense el mediador.

Aquesta propera reunió es celebrarà el proper dimecres 2 d'abril a les 13.00